MAKSUTON VIESTINTÄKAMPANJA

Luo Maailma-luomispaja suunnittelee ja toteuttaa vuonna 2017 kuusi maksutonta viestintäkampanjaa, tukeakseen pienyrittäjiä, aloittelevia yrittäjiä ja vähävaraisia säätiöitä.

Tukea voi hakea marraskuuhun asti.


Teksti: Linda Huhtinen

Minä aloitin yritystoimintani ollessani kutakuinkin kaksissakymmenissä. Silloinen yritykseni oli pieni kivijalkamyymälä – sellainen, jota rakastin ja vaalin hyvinkin tunteikkaasti. Kun kavereiden kanssa tuli eripuraa, murjotin minä iltaisin liiketilani takahuoneessa. Minusta tuntuu, että tuon yrityksen vanhojen kiviseinien sisällä minä kasvoin aikuiseksi. Luovuin yritystoiminnasta päästyäni taitekohtaan, jossa olin harjoittanut samaa työtä kymmenen vuoden ajan. Tarkka lupaus itselleni oli hyvin ehdoton: aikansa kutakin.

Olen jälkeenpäin kuullut lukuisia seminaareja ja puheenvuoroja, joissa ylistetään yrittämisen vapautta ja helppoutta. Minua nuo puheet toisinaan huvittivat. En tiedä onko kyse tavastani olla useimmiten erimieltä kuin minua ympyröivät ihmiset, vai se, etten minä kokenut yrittämistä sanan varsinaisessa muodossa helpoksi. Vaikka aika kultaakin muistot, näen minä hyvinkin elävästi mielessäni ne ahdinkoa kohti hiiviskelevät hetket, joissa väsymys ja pakokauhu meinasivat ottaa vallan, ymmärtäessäni, ettei mikään ole yrittäjälle itsestään selvää. Kuluttajakäyttäytyminen on lopulta aina hyvin sattumanvaraista.

Yksi asia oli kuitenkin varmaa. Yrittäjällä oli aina paljon ystäviä. Niitä, jotka soittivat ja tarjosivat apuja ja ratkaisuja, kohtuulliseen hintaan. Hienoja mainoskampanjoita ja tapahtumatuotantoja.  Toveruutta, joka kuitattaisiin ihan pienellä laskulla. Arvonlisäverot päälle.

Minulla ei ollut varaa mainostaa. Ei ainakaan lehdissä. Some-aikakausikaan ei ollut vielä vakiinnuttanut paikkaansa samanlaisena kuin se nyttemmin näyttäytyy. Kustannustehokkain mainos oli pihaan nostettava a-teline.

Olen jälkeenpäin ymmärtänyt, että vain muutama toverillisista auttajistani oli mukana pyyteettömästi, laittamatta koskaan laskua palvelustensa perään. Nämä pienet teot ovat edelleen mielessäni.

Tästä syystä olemme päättäneet yrityskumppanini Effiinan kanssa laittaa hyvän kiertämään. Luo Maailma suunnittelee ja toteuttaa vuonna 2017 kuusi mainos- ja viestintäkampanjaa, tukeakseen pienyrittäjiä, uusia yrittäjiä ja niitä yhteisöjä, joilla ei ole resursseja viestintään.

Kampanjat suunnitellaan laadukkaasti ja kunnolla, yrittäjän ajatuksia ja näkemyksiä hyödyntäen. Kaikki kampanjan kuvat ja materiaalit siirtyvät kokonaan yrittäjän omistukseen ja hän saa käyttää niitä haluamallaan tavalla myös kampanjan jälkeenkin.

Teemme päätöksen tuettavasta yrityksestä kuukausittain. Otamme vastaan toiveita ja ideoita, jotka voi lähettää meille sähköpostilla.

Kyselyt ja lisätiedot: linda@luomaailma.fi  tai effiina@luomaailma.fi

 

 

 

Leave a Comment