MAAILMAN SUURIN TARINA

”Olen tavannut tuskin ketään akateemisesti koulutettua ihmistä, joka osaisi kertoa tarinan” – Pentti Linkola

Minä uskon siihen, ettei mikään muu keino ole tarinaa väkevämpi. Tarina herättää ja liikuttaa meitä, saa meidät muistamaan jotakin vanhaa ja opettaa haaveilemaan uudesta. Tarina kasvattaa meitä. Olen koko työurani ajan uskonut vakaasti siihen, ettei tarinankerrontaa parempaa markkinointi- ja viestintäkeinoa ole olemassakaan.

Vuonna 2013 tein MBA-lopputyöni samasta aiheesta. ”Reino-ilmiö”-tutkimuksessani tutkin sitä, miten ilmiöitä luodaan. Tutkimus vahvisti näkemystäni siitä, ettei tarinatta voi menestyä.

Uudessa luennossani olen kerännyt kokoon esityksen, jonka avulla pyrin käytännön esimerkein todistamaan todeksi mielipiteitä jakavan väittämäni:

ilman tarinaa yrityksen historialla, menestyksellä, numeroilla, tilastoilla ja asenteilla ei ole mitään merkitystä. Vain tarinankerronta voi tuoda yritykselle menestystä.

Todellisuudessa yrityksen tai ihmisen tarina on paljon suurempi ja syvempi kokonaisuus, kuin nettisivuille koottu kolmen virkkeen kertomus yrityksen historiasta. Tarinan löytäminen ja kertominen ei kuitenkaan ole mahdottomuus tai osaamisen etuoikeus, johon vain viestintätoimistoilla ja mainostoimistoilla olisi suuren hintalapun kanssa oikeus.  Minä tiedän, että sinä olet ainoa ihminen, joka osaa kertoa sinun tarinasi.

”Maailman suurin tarina” – luento on kerännyt kiitosta ja aloittanut innostavan keskustelun. Yleisössä on nähty yrittäjiä, markkinoinnin ja viestinnän tekijöitä, kirjoittajia ja tarinoiden ystäviä. Luennon aiheet ovat värikkäitä ja helppoja, joten mitään erityisosaamista ei kaivata. Tämä luento sopii niin kouluihin kuin yritys-seminaareihinkin.

Kierrän tämän luennon kanssa vuoden 2017 ajan. Mikäli haluat minut puhumaan tilaisuuteesi, ota yhteyttä: linda@lindahuhtinen.fi

Luennon kesto on 1h. Toiveidesi mukaan se on räätälöitävissä myös pidempään (1,5h + 1-3h koulutus) tai lyhyenpään (30min) versioon.

Kuvat: Niko Sieppi, Rabbit Visuals.

Leave a Comment