//// MIKÄ TÄMÄ ON?

LUO MAAILMA on aate.

Niin minä päätin, väsyttyäni puhumaan yrityksistä ja yritysmaailmasta.

Asia on nimittäin niin, että minä olen kyllästynyt. Olen kyllästynyt liiketoiminnalliseen puhtiin, joka menestyspäissään ja numeroille sokaistuneena tuhoaa kantavimman palon siltä asialta, joka elämässä lienee tärkeintä. Luomiselta. Olen kyllästynyt kauluspaitaiseen suorittamiseen, verkostoituviin iltapäiviin ja siihen, kuinka ihmiset vain tekevät ja tekevät. Se on tuottelias bisnesmaailma, joka ei koskaan sopinut kodikseni.

Mitä on tapahtunut ajalle, jolloin runokirjoilla ja hiekkateillä oli merkitystä?

Ennen kuin kirjoitan mitään muuta, esitän sinulle perin viehättävän ajatuksen, jonka oivaltamisesta en valitettavasti voi ottaa kunniaa itselleni. Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon tittelisi sinua rajoittaa? Oletko koskaan miettinyt, kuinka monta asiaa jätät tekemättä, koska olet hyvä jossakin toisessa asiassa?

LUO MAAILMA on luomispaja. Yritysmaailmassa he toivoisivat minun käyttävän sanaa ”toimisto”.  Minä en kuitenkaan pidä siitä sanasta.. Paikka, jonka äärellä tätä kirjoitan, on nimittäin kaukana toimistosta. Kahvilan ikkunasta näkyy Tampereen Tuomiokirkon torni ja myöhäiseen kevääseen heräävä Ojakatu. Sitä paitsi täällä tuoksuu vastaleivottu korvapuusti.

Mutta niin – anteeksi, eksyin aiheesta. LUO MAAILMA on siis luomispaja.  Me luomme ja teemme asioita. Pääosin sellaisia, joita me rakastamme. Toisinaan sellaisia, joita pelkäämme.

Minua opetettiin koulussa pitämään hieno ja voimakastempoinen hissipuhe, jonka avulla voin dynaamisesti esitellä osaamiseni ja yritykseni palvelut. Pidin näitä hissipuheita vuosien ajan, vain todetakseni, ettei se tie tee minua onnelliseksi.

Siksi linjaan kaiken, kuten Tammerkosken välittömässä läheisyydessä soisi asioiden linjattavan:

Me, minä ja ystäväni Effiina, olemme eläviä ihmisiä. Sellaisia kuin sinäkin. Me rakastamme asioita suunnattoman paljon ja sopivan sinisilmäisesti. Me luomme päivittäin uutta, sillä se on meille merkityksellistä. Me osaamme tehdä monenlaisia asioita, sillä rehellisyyden nimissä emme ole osanneet antaa periksikään.

Joten nopeutetaan hissiämme hetkeksi:

Millaista luomisapua sinä meiltä ikinä pyydätkään, sen me luultavasti osaamme antaa.

Jos emme, niin opettelemme.

Minä en voi väittää sinulle, että meillä olisi kova bisnesnälkä ja menestyksenjano. Maailmassa on nimittäin asioita, jotka ovat menestystäkin tärkeämpiä. Kuten nyt vaikka runokirjat. Mutta kaikkea muuta enemmän voin minä vakuuttaa sinulle, että meitä kumpaakin todella ohjaa vilpitön halu tehdä tarinoita.  Olemme tehneet toverillisen päätöksen siitä, että perinteisen yrityksen sijasta LUO MAAILMA saa olla aina ennemminkin omakustanteinen sielun runopussi, kuin meidät sanoille ja säkeille leipiinnyttävä suoritusten sarja. Me haluamme uskoa siihen, että lopulta kaikki menee hyvin. Siitäkin huolimatta, ettei tarinoiden kertominen kuulemma kannata. Ainakaan rahallisesti.

Laita meille postia, niin me tulemme tapaamaan sinua. Elämä ei nimittäin oikeasti ole hissi, jossa ihmiset viihtyisivät kauluspaitoineen.

Juodaan kahvit ja ihmetellään. Ei pidetä kiirettä, istutaan, annetaan mennä – kuten näillä kulmilla taannoin kirjoitettiin.

Pohditaan yhdessä, josko tekisimme sinulle taidenäyttelyn tai runokirjan, mainoskampanjan tai tarinallisen vallankumouksen.

Minusta nimittäin tuntuu, että meidän kolmen on tarkoituskin tavata. Oikeastaan, me olemme jo matkalla sinne. Vai mistä muusta tarinallisesta syystä tämä kirje olisi löytänyt tykösi?

Sanotaan, että merkitystä on vain sillä, mitä teet luettuasi tarinan päättävän pisteen.

 

Tämän tekstin kirjoitti Linda Huhtinen, runojen ystävä ja tasapainoton sielun insinööri.

(Postiosoitteemme on: info@luomaailma.fi. Vastaamme toisinaan myös puhelimeen, ellemme ole metsässä: 050 551 4336)


Tiivistelmä:

Me tarjoamme erilaisia ja erikoisia ratkaisuja luomiseen ja asioiden ilmaisemiseen.

Mutta ylitse muun: me tarjoamme vaihtoehtoisen ratkaisun. Sellaisen, joka ei esineellistä, provosoi, väheksy tai ole ilmiselvä.